Afrikanske figurer -Vægmasker/Hoveder til væggen

African sculptures - Negresser - Afrikanische Figuren

Wall mask - Väggdekoration - Wandmaske

Vintage african sculpture - Negress - Vintage afrikanische Figur

 

 

Jeg elsker bare de afrikanske figurer fra 50'erne. De har aldrig set Afrikas sol, da de for det meste er produceret i Europa. Der var dengang en trang efter eksotisme og det fik mange til at producere disse figurer. I Sverige var det for eks. Gino Manca, italiensk kunstner bosat i Sverige, der stod bag mange figurer. I Østrig var det for eks. Gmundner Keramik eller Coneye, i Vesttyskland Cortendorf eller Goldscheider og her i Danmark har der været en kæmpe produktion af afrikanske hoveder til væggen i træ eller gips, nogle fremstillet som herlig husflid i 50'erne, andre af keramikere. Nogle af hovederne er lavet af metal, andre sågar af hård plast. Både danske Michael Andersen & Søn samt Søholm har produceret afrikanske figurer. I denne kategori kan du også støde på vægmasker/hoveder, som ikke repræsenterer et afrikansk hoved, men måske et asiatisk eller et europæisk.

Nogle finder denne form for kunst kitsch, andre finder den livsbekræftende og smuk. Jeg hører helt klart til den sidste kategori. For mange i dag er det simpelthen kult!


DSC06742
AF30

Sjældent set vægmaske (eller hoved til væggen) af smuk afrikansk kvinde med røde læber. Hun er noget så fin og finurlig. Måler ca. 22 cm. I meget fin vintage stand med ganske få afskallinger hist og pist samt to-tre bittesmå miniafslag bagpå (i småtingsafdelingen).

Kr. 400


DSC06376

AF29

Fint lille kvindehoved i metal på træplade. Måler ca. 10 x 13,5 cm. Med meget lille ophæng bagpå, som man sikkert kan udskifte, hvis nødvendigt. Bogstaverne OWG er ridset (under halsen). Med almindelig patina. Det samme hoved er til salg længere nede, uden træplade.

Kr. 150DSC02282
AF24

Tung vægmaske, meget enkel og smuk.

Kr. 300


 

DSC02175

AF16

Lille mandehoved i metal. I fin stand.

Kr. 150


 

 


 


 

1295 1296

 

AF03

 

Vægmaske/hoved til væggen med fantastisk hovedbeklædning. I super stand med få små afslag. 

 

Kr. 300

 

 

 

 

 

hovede 4141

 

AF07

Mindre kvindehoved i metal. Måler kun ca. 11-12 cm. Meget smukt med fine detaljer. Med bogstaverne OWG under halsen.

 Kr. 150

 

 

 

 


 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

toshop