Højtider

RETRO JUL + RETRO PÅSKE

Celebration - Högtider - Feiern

Vintage Christmas decoration - Vintage Easter decoration - Retro julpynt - Retro päsk - Vintage Weihnachtsdeko - Vintage Ostern


 Retro julepynt - Retro påskepynt - Julepynt - Påskepynt - Fastelavnspynt - Halloweenpynt

DSC03748

 

Da jeg elsker Julen, vil du mest finde julestads i denne kategori, selvom jeg så småt har fået en stor samling af påskepynt også. Det er dog for Julen at mit hjerte banker. Al julepynt er skønt, det gamle som det nye. Du vil finde mest retro stads i shoppen, selvom jeg også sælger noget af nyere dato. Når Julen er overstået, begynder jeg allerede at tænke på at købe julepynt til næste år, da man aldrig kan få nok af Julen, og jeg hører helt klart til dem, der starter med at pynte tidligt, for så til gengæld at fjerne al pynten lige efter Nytår. Så kan man så småt begynde at glæde sig til at skulle finde påskepynten frem. Som noget relativt nyt, har jeg lagt lidt pynt til fastelavn samt halloween til salg i denne kategori, men kun ganske lidt, da det trods alt ikke er "rigtige" højtider.


 

engel i sneen 1190

 
Udsalg : 25 % rabat på alle varer


JU243

En lille fin nissefamilie, helt parat til det vilde juleræs. Familien består af troldemor i fint tøj (Dam, Made in China), troldefar (kan ingen signatur finde, da tøjet ikke kan tages af) samt to små troldebørn med lækkert hår (Dam, 1986). Sælges både samlet samt separat.

Kr. 150 for troldefar, Kr. 150 for troldemor + Kr. 150 for begge troldebørn

Kr. 400 for hele familienJU242

Meget sjældent fund:

4 stk. "guld" koglepiger eller julefrøkener fra Illums Bolighus, solgt i 60'erne under navnet Erstad & Stubbe-Teglbjærg. Og her er de i deres originale æsker. Wow! De 3 små har hver en stav med blomst i hånden, den store har en stav med et hjerte i hånden. Alle 4 har fin sløjfe om halsen, sød lille detalje. I fin vintage stand. På 2 af de små æsker er der prismærke fra dengang (Kr. 9,75), på en af de små æsker samt den store æske mærkat fra fabrikanten. På den store lidt rester af prismærket (ses på billede 2). Disse fine frøkener er lavet i bl.a. kogle samt pap.

Kr. 400 for de 4 frøkener (sælges kun samlet)JU241

En af de fine koglepiger eller julefrøkener, om man vil. Solgt i Illums Bolighus i 60'erne under navnet A/S Erstad & Stubbe-Teglbjærg. Dette eksemplar er lidt usædvanligt, idet den fine frøken har et lille træ i armene. Måler ca. 10 cm, målet fra spidsen af hatten og ned. Meget fin lille detalje: sød rød sløjfe om halsen. Med den sædvanlige patina.

Kr. 150
JU240

Nissepige i træ fra danske Bogense, design af Mogens Eigenbrod. Med huller i hånden, hvor der har været lysholdere, går jeg ud fra. Man kunne med fordel sætte lidt gran eller andet pynt i hullerne. I pæn vintage stand. Måler ca. 14,5 cm. Med mærkater i bunden, et fra Bogense samt et fra forretningen, hvor nissepigen er købt, Jydepotten Herning.

Kr. 300
JU235

Karen K nisser:

Søde Karen K nissefigurer: nissebørn på gris, nissedreng med kat og grød samt nissedreng, der ligger på maven.

Kr. 150 per figur / Kr. 350 for alle 3JU236

Karen K nisser:

Forskellige Karen K julestager beregnet til juletræslys: Nissedreng med kat og grød, nissepige med kurv, nissedreng med lygte samt nissedreng, der ligger på maven.

Kr. 150 per stage / Kr. 500 for alleJU237

Sødt lille par, perfekt til nisselandskabet.

Kr. 80 for parretJU238

Karen K nisser:

Sjælden set Karen K julestage i porcelæn. Oprindeligt stammer pigen fra Karen K's kendte nisser i pap. Motivet er blevet gengivet som porcelænsstage og resultatet er noget så fint, synes jeg. Stagen er beregnet til juletræslys, ligesom stagerne i plast. Jeg går ud fra, at stagerne i porcelæn kom før stagerne i plast. Meget små fine detaljer på dette lille kunstværk.

Kr. 200
JU231

Lille fin nissedreng i træ, formodentligt fra Bogense, design af Eigenbrod. Uden mærkat i bunden. Måler ca.  7,5 cm. Med den sædvanlige patina.

Kr. 100JU228

Skøn og kitsch stage med nisse på gris. Så bliver det vist ikke mere "julet". I glaseret keramik. Til almindelige kronelys. Med patina i form af bl.a. lille afslag/glasurafslag ved den ene fod på grisen, på halen samt ved den ene øre. Herligt udtryk, som man kun kan blive i julehumør af.

Kr. 100
JU229

Lille fin nisse i træ, formodentligt fra Bogense, design af Eigenbrod (uden mærkat). Måler ca. 7,5 cm. Med den sædvanlige patina.

Kr. 100


JU230

Lille fin stage beregnet til juletræslys. Fra Anne Beate Design. I træ med mærkat i bunden. Måler ca. 6 cm.

Kr. 100JU226

Karen K stage. Med kun en lysholder. Dette ser jeg personligt ikke som noget stort problem, da jeg kun ville bruge stagen til pynt. Jeg tror ikke, at det er en god idé at sætte lys i på grund af det brandfarlige materiale (plast). Men det er op til køber (smiler). Super sjælden og virkelig meget pyntelig. Der er 3 Karen K figurer på stagen, drengen med lygte, pigen med kurv samt drengen der ligger ned på maven.

Kr. 300JU227

Julesprællemand/marionetdukke. Meget finurlig og speciel, er han, denne fine julemand.

Kr. 100
JU224

Super sjælden dåse/bøtte i plast fra Kold Plast med dansende nisser. Den er ret stor, så der rigeligt med plads til brunkagerne. Dåsen har lidt patina i form af bl.a. småafslag/hak ved basen samt en lille ridse/revne, som ikke er gennemgående helt nede ved basen. Slitage på nisserne. Måler ca. 18 cm. Ses sjældent.

Kr. 200


JU225

Gammel og nusset julemand på gynge. Med fjeder foroven (lidt revet i stykker). Masser af patina.

Kr. 100


JU220

Så fin og sjælden lille musikalsk nisse. Piberenser med pap. Med patina (bl.a. er trommens top løs, noget som jeg tror har været der fra starten).  Noget så skøn.

Kr. 150


JU221

Lille og fin piberenser nisse der kører i en vogn af en slags, måske en kørestol eller en nissevogn (smiler). Vognen er lavet i pap. Rigtig sød detalje er at sædet er overtrukket med en form for bast. Den lille fyr har en gås på skulderen. Skønt lille håndværk, som en flittig sjæl har siddet og lavet. Figuren står lidt ustabilt. Det lykkedes mig at få den til at stå, da jeg skulle tage billedet, men det var lidt svært. Men kunne med fordel stille nissen op af noget andet. Med patina.

Kr. 100JU222

2 fine træengle fra Bogense, design af Mogens Eigenbrod. Begge med mærkater i bunden. Den mindste måler ca. 5 cm. den største måler ca. 6,5 cm. Med patina på vinger samt glorier (carton/pap). Sælges samlet.

Kr. 200 for parret
JU223

Små fine og tunge træsko i metal. Måler ca. 7,5 cm. Lidt svært at se, om det er en venstre - og en højrefod eller om de er 2 ens sko, men det er jo træsko (smiler). Så det har ikke den store betydning. Super søde til nissehylden.

Kr. 100 for parretJU212

Fin lille mellemlægsserviet, som jeg mener stammer fra Aase og Preben Jangaard. Med patina i form af pletter m.m.

Kr. 100JU213

2 små fine træengle. Med vinger og glorie i pap/carton. Englen til venstre har mistet sin glorie. Jeg mener, at englene stammer fra Bogense trækunst, design af Mogens Eigenbrod. Uden mærket. Sælges samlet.

Kr. 200 for parret


JU214

Så fint et lille kunstværk. Små nisser der danser om juletræet. Med patina, bl.a. mangler der en top på træet.

Kr. 100

 

JU215

Fin lille nissekone i plast med snor til ophæng. Stammer fra Daells Varehus. Findes også i stor størrelse. Super sjovt og sødt udtryk.

Kr. 100

 


 

JU217

Karen K nissser:

Lille nissepar fra Karen K, dreng med lygte samt pige med kurv. I plast. Sælges samlet.

Kr. 150 for parret
JU218

Meget små og fine piger i træ, der stammer fra Holline, Danmark. Med mærkat i bunden. Der står også skrevet "Mette" med blyant, sikkert fra en "gammel" ejer. Super kære på julefrokostbordet, for eksempel. Med patina. Sælges samlet.

Kr. 100 for parret


JU219

Fantastisk julemand i træ som som jeg formoder er designet af Mogens Eigenbrod for Bogense. Uden mærkat. Med den sædvanlige patina. Måler ca. 11 cm.

Kr. 250
JU211

Karen K nisser:

Fin lille Karen K nissepige med lygte.

Kr. 100
JU207

Julegris, noget så kær. I keramik.

Kr. 100JU208

Fantastisk skøn julenisse med favnen fuld af gaver. I porcelæn. Stammer fra Christineholm Porcelaine, Exclusive Edition. Med patina.

Kr. 150
JU210

Fin lille trænissepige, design Laumann, Denmark. Altså en lille designernisse, noget så kær.

Kr. 100JU206

Karen K nisser:

Fin lille retro nissepige fra Karen K med stage beregnet til juletræslys. I hård plast. I fin vintage stand med den sædvanlige patina. Super fint at pynte julebordet med flere af disse herlige nisser fra Karen K.

Kr. 150
JU205

Karen K nisser:

2 små herlige retro nisser i hård plast, nissepigen er fra Karen K. Mange tror, at nissefar også er fra Karen K, men det er han ikke (smiler). Han er dog sød alligevel. I fin vintage stand.

Kr. 100 for Karen K nissepigen

Kr. 100 for nissefar

Kr. 150 for begge

JU204

2 skønne mellemlægsservietter med motiv fra juleevangeliet. Den ene har nogle pletter, den anden et lille hul (måske brændt?). Noget så fine på julebordet.

Kr. 100 for begge servietter
DSC07548
PÅ144

Diverse æg samt skaller i plast. De fleste har snor. Den fine hane, der vogter over æggene, følger med.

Kr. 100 for det hele


DSC07509

PÅ140

Søde retro ænder i træ til påskelandskabet eller påskebordet.

Kr. 160 for beggeDSC07507

PÅ142

Kr. 200 for den lille søde familie


DSC07505
PÅ143

Kr. 180 for den lille søde familie

 

DSC07500
PÅ138

Lille fin påskefamilie, små ænder i træ. I fin vintage stand.

Kr. 200 for hele familien

 
DSC07488

PÅ136

Lille sød fætter. Træand parat til påske.

Kr. 80

 DSC07484

JU201

Sjældent set lille og fint trærelief med Den Lille Pige Med Svovlstikkerne, sørgeligt men enormt smukt eventyr af H. C. Andersen. Der er intet hul til ophæng. Med et stempel bagpå, hvorpå der står et eller andet med kunst. Så fint og sørgeligt.

Kr. 150DSC07485
JU202

Lille Mickey Mouse som julemand. Han er da festlig. I plast med filttøj.

Kr. 100
DSC07486
JU203

Super sjældne og finurlige, to fine nisser på nål i original emballage fra Pobra. Har aldrig været pakket ud. Nålene er faldet af, men ligger i posen.

Kr. 100


DSC06748
PÅ135

To finurlige æggevarmere fra Aalborg Snapsene. Noget så søde. I meget fin stand. Lige til påskebordet.

Kr. 150 for parret
DSC07480

PÅ129

Lille påskefamilie i træ.

Kr. 100 for hele familienDSC07475
JU200

Julefrøken eller koglepige, om man vil. Fra 60'ern, solgt i Illums Bolighus. Stubbe-Teglbjærg. Kjolen har patina. Noget så kær på julebordet.

Kr. 100
DSC07473

PÅ134

Påskeand i træ med lidt farve på de fine fjer.

Kr. 80
DSC07467

PÅ127

Super sød påskehare fra Duracell. Man kunne også vælge at kalde fyren her for en påskekanin. På æsken står der nemlig "Bunny", hvilket er et kælenavn for en kanin.Til batterier. Haren eller kaninen gynger frem og tilbage og fuglene kvidrer. Batterier medfølger. Med original æske (æsken er lidt medtaget). Sjælden set. I super fin stand, nærmest ubrugt. Made in China for Procter & Gamle, Schweiz.

Kr. 300


DSC07458

PÅ126

Så fint to mindre påskeharer som musikanter. I træ. Finurligt og skønt. I fin vintage stand.

Kr. 150 for parret

7447 7443

PÅ121

Super sjældent sæt! Til venstre ses fire små påskekyllinger på fod i hård plast med medfølgende æggebægre. I helt original emballage, uåbnet og ubrugte. Tænk sig, at disse små kyllinger, som er så eftertragtet i dag og som jeg har flere af her i shoppen, er blevet solgt med æggebægre og som salt- og pebersæt. Wow! Der lærte jeg lige noget. Et vidunderligt og sjældent fund, så du virkelig kan fejre påsken på retro manér. De 3 søde fætre på højre billede følger ikke med. De er der blot for at vise, hvordan kyllingerne ser ud, når de står.

Kr. 300 for sættetDSC07441

PÅ125

Kr. 150 for parret
7432 7433
PÅ118

Super skøn retro påskebeholder i form af en kylling i hård plast til lækkerier. Hovedet kan vippe, da halsen er en slags fjeder. Jeg har lagt nogle træpåskeæg i, men man kan selvfølgelig frit lægge rigtige dejlige chokoladeæg i. Med den sædvanlige patina. Super skønt fund, synes jeg.

Kr. 150DSC07395

PÅ110

2 små finurlige Hoptimister. Hoptimisten blev jo, som så meget andet skønt, produceret i 60'erne af Gustav Ehrenreich. Den lille glade fyr blev relanceret i 2009 og har lige pludseligt fået forskellige udtryk samt materialer. Disse 2 små herligheder er nyproduceret og er jo egentligt beregnet til påsken, selvom man da godt kan have dem stående året rundt. De hedder Chuck og måler ca. 7 x 5 cm. På den hvide ses fjederen lidt mere. De er begge i fin stand med lidt mærker og ridser.

Kr. 80 per stk.


7183 7185

FA04

Fin mindre tønde i keramik. Måler ca. 14,5 x 10 cm. Ved ikke helt, hvad tønden har været brugt til, men jeg kunne da sagtens komme i tanke om flere ting jeg ville kunne bruge denne herlige tønde til: Fastelavnspynt, potteskjuler, blyantsholder, holder til køkkenredskaber i træ, osv. Tønden har patina i form af bl.a. pletter, afslag, krakeleringer og hårrevner. Men skøn er den altså.

Kr. 80

DSC07393

PÅ107

Lille fin påskeand i træ med dun. Sjovt så eftertragtet disse små ænder er blevet. De bliver nærmest revet væk. Fyren her er i fin vintage stand med den sædvanlige patina.

Kr. 80DSC07391
JU198

Virkelig skøn retro Daells Varehus juledåse, som blev solgt med "Ægte Nørregade Bolcher", da Dalle Valle stadig var en skøn butik med mange og dejlige billige varer. Ren nostalgi. Jeg har andre Daells Varehus juledåser til salg i denne kategori samt et par almindelige Daells Varehus dåser i kategori Dåser. Dette eksemplar ses ikke så tit. Meget fin indvendigt. Lidt patina på låget i form af bl.a ridser, et lillebitte tryk samt lidt afskallinger. Så skønt motiv med julemanden i sin kane.

Kr. 200


DSC07389

FA03

Finurlig og sjælden fastelavnstønde i træ. Måler ca. 9,5 cm. I skønne nuancer med petroleumsfarve og gyldne striber. På den ene side står der Lillebæltbroen. Helt fantastisk til at komme slik i til de små eller blot til at pynte op til fastelavn. Jeg har 2 andre til salg længere nede.

Kr. 1007318 7319

JU193

Gammel og sjælden julemand med sæk og stok samt røde støvler, lidt à la Peters Jul. I fin stand med den sædvanlige patina.

Kr. 200


7320 7321

JU194

Ældre nisse i ler. Helt fantastisk fint ansigtsudtryk, synes jeg. Ville være god til lidt gran eller andet pynt. Med lidt små afslag hist og pist (som på billede 1), det er jo en gammel gut (smiler). Fabulous!

Kr. 200DSC07249

JU190

Julehjerte i glas med snor til ophæng. Meget fint lavet.

Kr. 100 for alle julehjerterDSC07234

JU183

Fin ældre koglenisse parat til det helt vilde.

Kr. 100


DSC07235

JU184

Gammel sjælden julemand med fint moustache og med de helt rigtige støvler på. Med sæk på ryggen samt lille juletræ i hånden. Så fint lavet.

Kr. 200


DSC07238

JU185

Små fine figurer i hård plast af julenisse samt hustru, fra det gamle "Dalle Valle" (Daells Varehus). Beregnet til at hænge på juletræet, så er man til det, kan man bare trække en fin snor gennem hullet i hatten. Med patina på især Hr Nisse. Disse figurer findes også i en stor størrelse.

Kr. 150 for parretDSC07240
JU187

Meget finurligt julepynt fra 60'erne i crepepapir. Ville være super skønt på julebordet eller på troldegrenen. Er nok mest beregnet til at hænge, da de har en fin guldsnor. Med lidt patina (de har jo trods alt nogle år på bagen). Med etiket, hvorpå der står, at de er flammesikre (tror dog nok, at jeg personligt ville passe på med ilden). 

Kr. 120 for den fine kvartet.

DSC07242

JU188

Juletekstiler med stil. Her er tale om 7 fine dækkeservietter samt en serviet til brødkurv, det hele i bomuld. Meget stilrent og enkelt, lige til det fine julebord. I fin vintage stand.

Kr. 100 for hele baduljen.7236 7237
JU189

Små sjældne julegrise i enten metal, træ eller noget keramik (ja, for at være ærlig har jeg lidt svært ved at finde ud, hvilket materiale de her små fyre er lavet i), begge til juletræslys. Noget så kære til enten julelandskabet eller julebordet. Måler ca. 5,5 og 6 cm (den i "guld" er lidt større). Med patina. Skønt fund fra gamle dage.

Kr. 150 per stk. / Kr. 250 for begge

DSC07232

JU182

Lille fin nisse på gris med stage i hånden. Beregnet til juletræslys. I keramik. Fantastisk sød og fin. I fin stand.

Kr. 150
DSC07230

JU180

Stort julehjerte i aluminium/metal beregnet til at hænge. Det kunne for eks. hænge på hoveddøren med gran i som flot blikfang. I super fin stand. Måler ca. 35 cm fra top til tå, inkl. hank.

Kr. 100DSC07229
JU181

Finurlige kravlenisser i pap med Irmapigen. Måske kunne man kalde dem for "Irmanisser" (smiler). Arket er intakt, lige parat til at blive klippet ud og sat op. Disse ark blev for år tilbage udleveret gratis i Irma.

Kr. 100DSC07225
JU178

3 skønne retro snemænd, så fint lavet i en fin blanding af træ og kunststof. Lige til julelandskabet eller til julefrokostbordet. Med den sædvanlige patina.

Kr. 150 for den skønne trioDSC07193

JU175

2 skønne juledåser, storebror og lillebror. Med så fine kagemænd- og koner hele vejen rundt. Hård plast med skruelåg. Fra danske Garant Plast. Den største måler ca. 18 cm, den mindste ca. 12,5 cm. I fin vintage stand. Motiverne er næsten intakte. Så der der dømt julebag!

Kr. 150 for begge dåserDSC07174

JU174

To små fine lyseduge til adventslyset eller kransen. Så bliver det altså ikke mere "julet", synes jeg. Den ene i jute, den anden i bomuld. Måler henholdsvis ca. 32 x 32 cm samt 26,5 cm. I fin vintage stand.

Kr. 60 for begge dugeDSC06854

FA02

Lille fin fastelavnstønde i træ. Disse små tønder blev solgt i 70'erne med slik i til børnene. Denne her lille tønde måler kun ca. 7 cm. i højden. Den er meget mindre end den anden jeg har til salg længere nede. I fin vintage stand.  

Kr. 100DSC06860
JU173

Lille fin retro knænissedreng (eller alf) med kæmpe snebold. Med meget patina. Han er bare så fantastisk, synes jeg.

Kr. 100

 DSC06779

JU171

Skønne servietringe i træ fra Mogens Eigenbrod (formoder jeg, selvom der ingen signatur er). Jeg synes, at de passer fint til julebordet på grund af den skønne farve. I fin vintage stand med den sædvanlige patina. En af dem har en mørk plet på kanten.

Kr. 100 for begge
DSC06750

FA01

Så fin en lille fastelavnstønde i træ, som i 70'erne blev solgt med slik i. Måler ca. 9,5 cm. Der er et lille hul i hver side foroven (ses på billedet), måske har tønderne hængt på et fastelavnsris? Eller hængt et andet sted? Man kunne sagtens bruge denne lille fine tønde til for eksempel blyanter på skrivebordet. Med lidt patina, som sikkert altid har været der, da det er et lille stykke håndværk.

Kr. 100DSC06713

PÅ94

Lille fin koglepige eller påskefrøken fra 60'ernes Illums Bolighus. Der mangler en lille gul blomst på staven. Virkelig sød og fin.

Kr. 100DSC06700
PÅ92

Gammelt påskelam eller påskefår med det helt rigtige udtryk. Med to lidt løse ben (kan dog sagtens stå alligevel ved at justere lidt på benene) samt lidt nus. Mangler et øre.

Kr. 150DSC06698

JU169

Lille og fin orange og hvid julebambi i fløjl og med snor til ophæng. Fra 70'erne (typisk fra dengang med fløjl samt farverne). Er nusset samt har en nogle synlige sting bagerst ved halen. Meget skøn og finurlig.

Kr. 80

DSC06669

JU168

Skøn lille retro juledåse fra det gamle Dalle Valle (eller Daells Varehus om man vil) med nisser og sne. Virkelig sjælden. Der har været Nørregade bolcher i dåsen, disse blev solgt i Daells Varehus i 70'erne og indtil forretningen lukkede i 1999. I meget fin stand med meget lidt rust. Dåsen kan sagtens stå fremme hele året, synes jeg. Jeg har selv juledåser, bl.a. fra Södahl, stående fremme hele året.

Kr. 200
DSC06640

PÅ84

En fin lille samling af høns og ænder i ler, alle parate til at fejre påsken. Virkelig små fine detaljer og fine farver.

Kr. 150 for hele forsamlingen


DSC06599
PÅ78

Fine små høns i ler. Malet i skønne farver. I fin vintage stand.

Kr. 80 for den fine trio 6541 6549

PÅ67

2 retro vildt skønne påskeharer på vej til nye eventyr i hver deres luftballon. I træ og beregnet til ophæng på for eks. en gren. I rigtig god stand.

Kr. 100 for begge fine harer

 

DSC06382

JU160


Er man til platter, ja, så kommer man altså ikke udenom en ægte Alumina juleplatte, denne her er fra anno 1917. Smukke intense farver. Måler ca. 17 cm. i diameter. Med et par mikroafslag på kanten samt krakeleringer. Med snor til ophæng. Det er sjovt at tænke sig, at denne skønne platte er tæt på at være 100 år gammel!

Kr. 200
DSC06252

JU150

Bedårende lille retro keramikengel i det helt rigtige skønne retro farver. I fin vintage stand med et lillebitte skrab bagpå forneden (glasurafslag) samt lidt nus, som måske ligner lidt sod.

Kr. 1006174 6175

JU143

Sød lille julestage, der kunne købes i Daells Varehus i tidernes morgen. Med original emballage. Emballagen er lidt medtaget, men selve stagen er i meget fin stand. Den virker nærmest ubrugt. Til almindeligt lys. På æsken står der at det var årets julestage i 1982. Skønt lille indslag til julefrokostbordet  eller som raflegave.

Kr. 100DSC06077

JU133

Disse 2 fine julemænd i porcelæn stammer fra Villeroy & Boch. De er lidt tunge i det. De er i super fin stand og oser af gammeldags jul, synes jeg, og minder mig om Peters Jul. Super skøn detalje at Santa har strikket sweater på (smiler). 

Kr. 100 per styk / Kr. 150 for beggeDSC06036

JU117

Ja, er man til den nostalgiske jul, så er dette par skøjter lige sagen. Skøjterne er nyproduceret og i træ med jutesnor. Måler ca. 17 x 16 cm. Skal se slidte ud, men er kun et par år gamle og i fin stand.

Kr. 805995 5996
JU98

Lille fin adventsstage med fire små piger i rundkreds. Til små lys. Stagen er i fin stand, virker næsten ikke brugt. Lidt ujævnheder langs kanterne underneden, men stagen er født sådan. Med filt i bunden for ikke at ridse underlaget. Tror, at stagen stammer fra det gamle Dalle Valle (Daells Varehus).

Kr. 150
 

 

JU102

Wow, denne stage er bare så smuk. Fra Hildegon Keramik. 3 små engle, malet i smukke farver. Stagen er beregnet til væggen (små huller til ophæng) samt til små lys (et ude i hver side). I fin vintage stand. Virkelig skøn lille stage.

Kr. 250

RESERVERET TIL JETTE
DSC06006
H1

Ja, det er så den første Halloween pynt i min shop. Det kunne jo også være, at man godt ville have disse stager stående hele året på drengeværelset. Man kan man vist roligt sige, at disse 3 fantastiske hoveder er både fabulous og gyselige. De stammer fra danske Medusa og er aldrig blevet brugt. Jeg har blot pakket dem ud for at kunne tage billedet af disse 3 frække fyre. De er beregnet til små lys.

Kr. 150

DSC06029

JU114

Lille kitsch julestage med el. Flammen bevæger sig, så lyset virker egentligt meget naturligt. I super fin stand, rimelig ny vare (altså ikke en retro en af slagsen). Noget så fin og absolut ikke brandfarlig. Fra Swing Industriel Limited.

Kr. 150

 

PÅ39

Hvilket skønt fund, denne trio med haner i træ, metal og filt som flaske- og skænkepropper. Hanerne kan tages af, hvis man ønsker dette (når man skal skænke). Med patina i form af bl.a. småpletter og lidt nus. Helt forrygende til påskebordet.

Kr. 200PÅ34

2 søde små træfugle klædt ud til fest, med bowling hat og det hele. Den røde har en lille plet på siden, som ses på billedet.

Kr. 100 for parretJU77

Meget sjælden mindre dåse i blik med nisser i alle aldre, der danser. Stammer fra Glud og Marstrand (stempel på dåsen). Jeg personligt har aldrig set den før. Kunne meget vel være en bolchedåse. I fin vintage stand med lidt småbuler, altså den sædvanlige patina. Tipper dåsen til at være gammel.

Kr. 250

PÅ22

Små fine retro kyllinger i deres respektive æggeskal. Nååhhhh, hvor sødt. De sidder så sødt og vipper i deres skal takket være en krog og en lille magnet (eller metaldims). Der er 7 stk. Den ene er lidt defekt tror jeg, men det gør ikke noget, synes jeg. De pynter helt vildt gevaldigt. Made in China, kinesisk påskeretro.

Kr. 100 for hele familien Pip 
PÅ19


Retro påskepynt i hård plast til at hænge på troldegrenen eller hvor man nu vil. Super sjovt og finurligt. 3 ællinger, 3 haner og 2 harer. De 2 harer er mere slidte end de andre figurer, den ene mangler et øje og begge har aftegninger på snuden, som jeg ikke helt ved, om har været der fra starten. De andre er i fin vintage stand. Sjælden at finde en hel samling af disse herlige retro påskefigurer.

Kr. 150 for hele baduljen

3864 3865

JU64

Fantastisk og sjælden juledåse fra det gamle Dalle Valle, hvor mange har været forbi dengang det fandtes. Daells Varehus dåser er i dag samlerobjekter for mange, derfor er denne dåse helt forrygende, da den ikke ses så tit. Der har været Nørregade bolsjer i dåsen og den er med meget fine julemotiver hele vejen rundt. Måler ca. 13 cm. I meget fin vintage stand på nær et tryk på kanten af låget (ses på billede 2) samt de sædvanlige ridser og afskalninger. Meget lidt rust langs kanten indvendigt foroven.

Kr. 200

3424 3425
JU54

Her er lidt af en sjældenhed. Ikke så meget den lille søde nissedreng med bøjede ben, men mere det faktum, at han sidder i en uåbnet pakke. Det er lidt af et julefund (smiler). Han stammer fra Hong Kong og som der står på pakken  (cute pixie), er han er nuttet nisse. Bare dyrk hans udtryk på billede 2.

Kr. 100 for dette sjældne retro- og julefund (smiler)

DSC03344
JU48

En skøn retro nissepige. Ja, for selvom det ser ud som om den lille frøken har skæg, så er det altså en pige, det ses tydeligt på ansigtet. Så skægget er sikkert bare hår (smiler). Måler ca. 38 cm. og er i super duper stand. Kroppen er blød, ansigtet hårdt. En retro juledukke, som ikke ses så tit. Stammer fra 50'erne.

Kr. 150 

aeg 2047 2058

PÅ01

2 skønne og sjældent set retro æg i plast med psykedelisk design på. De er egnet til at kunne hænge på for eks. en troldegren. Måler ca. 12 cm.

Kr. 100 for begge æg

 

 

frederik nisse med drejeligt hoved 564 565

 JU15

Lille sød nissedreng i original pose, har aldrig været åbnet. Bare så fin og venter bare på at komme hjem til sin nye nissefamilie (smiler). Fik jeg sagt, at han hedder Frederik?

 Kr. 100

 

 

DSC00566 400x300

JU19

Små stråengle, som aldrig har været brugt.

 

 Kr. 80


DSC00509 400x300

 JU14

Helt originalt julepynt fra 70'erne, vil jeg tro, stadig i uåbnet æske. Halm/stråpynt med julebuk samt kranse. Jeg har 2 æsker. Bagpå står der på en label, at denne pynt er produceret for Schou (Christmas Collection by Santa).

Kr. 80 per æske


 

 julemandsdaase

 JU01

En hyggelig lille juledåse fra "over there". Dåsen er købt i USA (til trods for at den er lavet i Hong Kong) og har nogle år på bagen. Den er bare så fin og lille, til lidt hjemmebag eller måske til opbevaring af dimsedutter for dem der kan lide jul hele året rundt. Måler kun 15 x 4,5 cm.

 Kr. 80

 

julen1968-christmas-xmas

 JU05

Super skøn og retro varmeunderlag fra Julen 1968 med glad lille nissedreng. Hvilke skønne detaljer, et rigtig lille kunstværk. Måler 16 x 16 cm og stammer fra Randers.

Kr.80

RESERVERET TIL JETTE

 

 
 

julepostkort 582 584

 JU33

Helt fantastiske og meget kitsch julekort fra dengang. Der er 6 stk. De er fra Danmark (Chr. Olsens Kunstforlag), helt ubrugte. Ha ha, virkelig sjove motiver på grænsen til det groteske, men meget originale alligevel.

Kr. 120 for dem alle

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To the shop