Højtider

RETRO JUL + RETRO PÅSKE

Celebration - Högtider - Feiern

Vintage Christmas decoration - Vintage Easter decoration - Retro julpynt - Retro päsk - Vintage Weihnachtsdeko - Vintage Ostern


 Retro julepynt - Retro påskepynt - Julepynt - Påskepynt - Fastelavnspynt - Halloweenpynt

 

 

 

 

Da jeg elsker Julen, vil du mest finde julestads i denne kategori, selvom jeg så småt har fået en stor samling af påskepynt også. Det er dog for Julen at mit hjerte banker. Al julepynt er skønt, det gamle som det nye. Du vil finde mest retro stads i shoppen, selvom jeg også sælger noget af nyere dato. Når Julen er overstået, begynder jeg allerede at tænke på at købe julepynt til næste år, da man aldrig kan få nok af Julen, og jeg hører helt klart til dem, der 25starter med at pynte tidligt, for så til gengæld at fjerne al pynten lige efter Nytår. Så kan man så småt begynde at glæde sig til at skulle finde påskepynten frem. Som noget relativt nyt, har jeg lagt lidt pynt til fastelavn samt halloween til salg i denne kategori, men kun ganske lidt, da det trods alt ikke er "rigtige" højtider.

Karen K - Karen Kjærsgaard - Karen Kjaersgaard - Karen Kjærsgaard nisse - Karen Kjaersgaard nisse - Karen K nisse - Karen K engel - Karen K figur -  Karen K nisser - Karen K figurer - Preben og Aase Jangaard - Preben og Aase Jangaard tekstiler - Jangaard - Jangård - Erstad & Stubbe-Teglbjærg - Koglepiger - Reisler - Daells Varehus - Eigenbrod - Påskefår - Påskefår - Påskeand i træ

 


JU277

Lille fin Karen K pige med kurv. Jeg har flere af Karen K figurerne til salg i denne kategori. Hende her er lidt slidt (sorte pletter, ridser, etc.), derfor den lave pris.

kr. 50JU276

Så fin en bambifigur, der ville passe fint til et julelandskab. I bunden står der Foreign (udenlandsk). Måler ca. 13 cm i højden. Lidt patina i form af for eks. et lille hak på det ene øre. Den mest vidunderlige sarte lilla farve på soklen.

Kr. 100PÅ175

Kr. 200 for trioen
PÅ174

Så fin lille krydderidåse/bøtte med strø i hård plast, som passer forrygende til påskebordet pga. de små kyllinger. Stammer fra Kold Plast. Med patina i form af bl.a småafslag ved kanten indvendigt samt slitage på nogle af kyllingerne. Super sjælden. Jeg har også valgt at sætte denne vare i kategori dåser samt retro, da den passer til det hele.

Kr. 300
JU273

Søde små julefrøkener fra 60'erne. Blev solgt i Illums Bolighus af mærket Erstad og Stubbe-Teglbjærg. Disse ville egne sig fint til julebordet, idet de er iført julefarver. Med patina. Bemærk, at jeg har flere frøkener til salg længere nede i denne kategori.

Kr. 200 for hele baduljen
JU274

Lille fin nisse på buk, i hård plast. Ikke en Karen K. nisse, som mange tror, men så sød alligevel. I fin vintage stand med alm. slitage.

Kr. 150JU267

Karen K

Små og sjældne, er de, disse fine stager i porcelæn fra Karen K. Beregnet til julelys. Design af Karen K (efter hendes dekorationsnisser). Pige med juleneg og fugle samt dreng med ræv. Pigen med juleneg og fugle er i fin vintage stand, den ene dreng med ræv har masser af patina, den anden er i bedre stand. Jeg har en anden stage med pigen til salg længere nede i denne kategori (JU238). Du kan i øvrigt finde pigen i karton til salg under JU263 i denne kategori.

Kr. 200 for pigen

Kr. 150 for drengen i bedre stand

Kr. 100 for drengen med masser af patina

Kr. 350 for alle 3

 


JU269

Lille fin nisse på julebuk, i hård plast. Noget så skøn. I fin vintage stand.

Kr. 150JU270

Lille fin nisse siddende med en pakke, i hård plast. I fin vintage stand.

Kr. 100JU271

Fin julemand med klokke og lygte, i hård plast.

Kr. 100JU272

Karen K figur:

Sødt lille par, nissedreng og nissepige, fra Karen K. I hård plast.

Kr. 150 for parret (sælges kun samlet)

JU266

Fin lille julestage, som jeg mener stammer fra det gamle Dalle Valle (Daells Varehus). Ak ja, de gode gamle tider.....Stagen er tit set med en lille mus, ikke så tit i denne udgave.  Made in China. Er nok mest til juletræslys (den lille holder til lys er bagved nisserne). Jeg ville nok ikke bruge stagen som stage, da den er i hård plast. Men man kan sætte et lys i, det pynter meget, især hvis lyset er rødt. Med patina (bl.a. et lille brændemærke ved kanten af lysholderen). Noget så fin og retro.

Kr. 80
JU263

Gamle og slidte nissebørn i pap designet af Karen K. Med signatur. Måler ca. 28-31 cm. Med både huller, mangler (bl.a. mangler pigens kvast på huen) samt iturevet nogle steder. Altså meget slidte. Kan du leve med dette, har du her et skønt julefund til din opslagstavle til juletid.

Kr. 80 for begge

 JU260

Arabia

Ja, denne lille fine sag stammer fra finske Arabia og er designet af Kaj Franck i 60'erne. Så fantastisk til julebordet. Emalje med træhåndtag. Oprindeligt er det jo en lille gryde, som man eventuelt kunne bruge til at smelte smør eller chokolade i, men jeg synes også, at den ville være skøn som lille skål og blikfang til for eks. nødder eller konfekt. Tænk på hvor fin en lille juleting det er. Der skulle også findes en skål i samme serie. Måler ca. 12.5 cm. i diameter. Håndtaget har patina.

Kr. 250

 

JU261

Gammel og fin juletallerken. Egentlig er denne tallerken beregnet til at hænge på væggen som en platte, men jeg personligt synes, at den ville være noget så fin som blikfang på julebordet til diverse godter. Måler ca. 20,5 cm. I fin vintage stand.

Kr. 100JU262

Reisler

Troldepar forklædt som nisser, så bliver det ikke mere eventyrligt. Troldene stammer fra danske Reisler og er altså af fin afstamning. Med stempel samt signatur under den ene fod. Måler ca. 12 cm. Med blå øjne, som man ikke kan stå for. Mor trold er i byen uden trusser, men ved faktisk ikke, om hun oprindeligt har haft nogle på (smiler). Parret, som kun sælges samlet, er i fin vintage stand med den sædvanlige slitage (lidt snavs, etc.). Nu har jeg også fået lært, at trolde åbenbart kun har 3 tæer og fingre. Interessant (smiler).

Kr. 200 for parret


JU257

Se nu her et fantastisk fund. 12 små fine koglemænd i original æske. Vil tro, at de stammer fra 60'erne. De er ganske små, måler ca. 4,5 cm. Fantastisk stykke håndarbejde, synes jeg. Snemændene med bowlerhat holder hver især noget julepynt, de andre med spidse hatte spiller på et instrument. Der er ikke grænser for, hvor man kunne sætte disse små finurlige mænd (julefrokostbordet, nisselandskabet, nissehylden, etc.). Så er der godt nok dømt julehygge til den helt store guldmedelje.

Kr. 300


JU258

Juletræ i stof/filt og træ med fine stjerner. Måler ca. 32 cm. I fin stand med rester af lim ved stjernerne. Ville pynte fint i nisse-julelandskabet.

Kr. 100
JU256

Diverse gamle julelysholdere med patina. Nogen i bedre stand end andre.

Kr. 150 for dem alle


JU254

Karen K

Lille Karen K engel i hård plast, desværre uden vinger. Derfor et hul i ryggen, hvor vingerne har siddet. Lille grøn plet i håret på den ene side. Men noget så sød alligevel.

Kr. 120
JU251

Karen K

Lille Karen K nissepige i hård plast. Noget så sød. I fin vintage stand.

Kr. 100JU253

Karen K

Karen K stage i hård plast, beregnet til et juletræslys.

Kr. 150
PÅ169

Skønne påskelam / påskefår der står og venter på påsken (smiler). Alle har fine ben, den i midten har brækket halsen (den følger med for Kr. 50 ved køb af et får). Den med det lyseblå halsbånd er den største, så kommer den til højre, som er lidt mindre og den "defekte" er den mindste.

Kr. 200 per stk. (undtagen den "defekte" der følger med for Kr. 50)


JU250

2 skønne snemænd, retro og kitsch på samme tid. Med masser af patina.

Kr. 150 for parret

JU248

Fin lille nissedame til juletræet, i hård plast. Stammer fra det gamle Daells Varehus. Har en anden version til salg under JU215 (længere nede). Med snor til ophæng. Disse herlige figurer findes også i stor størrelse.

Kr. 100JU249

Lille fin trænissepige.

Kr. 100
PÅ159

Kr. 180 for hele familien

PÅ162

Fint lille påskefår med rødt halsbånd. Fine ben og pelsen er ren og fin.

Kr. 200

Det med hvidt halsbånd er SOLGT
PÅ163

Fine påskekyllinger som stager, beregnet til juletræslys. Fra Bogense Trækunst, design af Mogens Eigenbrod. Begge med mærkat. Ingen metalindsats til lyset (som der er på de andre jeg har til salg længere nede).

Kr. 200 per stage
PÅ164

Fin påskekylling i træ og filt i skønne farver. Kan ikke helt se, hvorfra kyllingen stammer, men der er en halv mærkat, hvor jeg kan tyde at der står Design samt Danmark med de sidste bogstaver "mann". I fin vintage stand.

Kr. 150

PÅ157

To små fine figurer i træ, de stammer fra Bogense trækunst med design af Mogens Eiegenbrod. Begge har mærkat i bunden. Måler ca. 4,5 og 5,5 cm. De egner sig fint som påskefigurer på grund af farverne, minder om påskepigerne fra Eigenbrod. Drengen har en fin hat, der dog har masser af patina (den er i stykker og revnet). Sælges samlet.

Kr. 200 for parret
PÅ158

Fine retro påskekyllinger i plast, der både kan stå og hænge (ingen snor til ophængning). De er simpelthen så fine på påskebordet eller som påskepynt hist og pist. To af dem har rester af lim, som kan ses, samt den ene lille kylling har en revne i skallen.

Kr. 150 for den fine quartet.
PÅ153

To fine små familier af påskeænder i træ med fjer, med den sædvanlige patina. De er parate til det helt vilde. Med patina.

Kr. 180 per familie
JU244

Skøn retro firkantet juledug fra Södahl, hvid med guldtegninger. Med motiv af evangeliet, som Södahl sædvanligvis har som motiv (på mange retro juleduge samt dåser). Sjældent at finde en hvid Södahl dug med dette motiv. 100 % bomuld. Måler ca. 75 x 80 cm. I fin stand, skal blot stryges.

Kr. 150

JU245

Lille fin lysedug med engle fra Nina Langebæk. Måler ca. 31 x 31 cm.

Kr. 100

PÅ148

Intet påskebord uden de fine påskefår (påskelam) med tændstikben. Her er der 4 eksemplarer, alle med patina. Det lille med blåt halsbånd mangler et øje, det store med rødt halsbånd har et løst ben (kan sagtens stå) samt nogle sorte pletter og det lille med rødt halsbånd har ingen øjne (den lille stakkel). Alle har patina i form af blandt andet slidte ører. Alt i alt en sød lille familie.

Kr. 150 per styk / Kr. 500 for hele familien

De 2 med blåt halsbånd er SOLGTPÅ149

Helt fantastisk og fint fund fra tidernes morgen. 4 af de meget eftertragtet påskekyllinger samt medfølgende æggebægre. De små kyllinger, der kan skilles ad, var dengang beregnet til salt og peber. De kan stå på bordet. Man kan også vælge at sætte en snor i, hvis man skulle få lyst til at hænge kyllingerne i stedet for. I dag er der mange der bruger kyllingerne som påskepynt. Denne pakke er i original emballage, helt og aldeles ny og ubrugt. Noget af et fund. Jeg har i øvrigt en pakke til til salg længere nede i denne kategori.

Kr. 250


PÅ150

To kære påskeænder i træ, parat til at pynte gevaldigt i påskelandskabet eller på påskebordet. Med den sædvanlige patina. Flot mørk farve.

Kr. 80 per styk / Kr. 160 for parret


PÅ151

Sjov og finurlig påskehare (påskepige) med kurv på ryggen. Et fint stykke håndarbejde. I pap, træ og filt. Måler ca. 17 cm. Med patina. Der findes helt sikkert kun en af denne slags.

Kr. 150
PÅ147

Fine påskestager med motiv af lille kylling/fugl i de helt rigtige farver fra Bogense Trækunst, design af Mogens Eigenbrod. Beregnet til juletræslys. Uden mærkat. I fin vintage stand.

Kr. 200 per stage 

 

PÅ145

Fine små retro påskekyllinger i plast, helt parat til at hænge på en flot æblegren eller hvor man nu måtte få lyst til at hænge dem. Der følger et par æg med, som også kan hænge. Den lille kylling der står har ingen snor til ophæng. Den er nok også mest egnet til at stå på bordet. Man kan dog tilføje en snor. I fin stand med den sædvanlige patina bl.a. har 2 af kyllingerne nogle småhak ved kanten af skallen (ses på billedet).

Kr. 100 for hele familienJU243

En lille fin nissefamilie, helt parat til det vilde juleræs. Familien består af troldemor i fint tøj (Dam, Made in China), troldefar (kan ingen signatur finde, da tøjet ikke kan tages af) samt to små troldebørn med lækkert hår (Dam, 1986). Sælges både samlet samt separat.

Kr. 300 for hele familienJU242

Meget sjældent fund:

4 stk. "guld" koglepiger eller julefrøkener fra Illums Bolighus, solgt i 60'erne under navnet Erstad & Stubbe-Teglbjærg. Og her er de i deres originale æsker. Wow! De 3 små har hver en stav med blomst i hånden, den store har en stav med et hjerte i hånden. Alle 4 har fin sløjfe om halsen, sød lille detalje. I fin vintage stand. På 2 af de små æsker er der prismærke fra dengang (Kr. 9,75), på en af de små æsker samt den store æske mærkat fra fabrikanten. På den store lidt rester af prismærket (ses på billede 2). Disse fine frøkener er lavet i bl.a. kogle samt pap.

Kr. 350 for de 4 frøkener (sælges kun samlet)JU241

En af de fine koglepiger eller julefrøkener, om man vil. Solgt i Illums Bolighus i 60'erne under navnet A/S Erstad & Stubbe-Teglbjærg. Dette eksemplar er lidt usædvanligt, idet den fine frøken har et lille træ i armene. Måler ca. 10 cm, målet fra spidsen af hatten og ned. Meget fin lille detalje: sød rød sløjfe om halsen. Med den sædvanlige patina.

Kr. 100
JU237

Sødt lille par, perfekt til nisselandskabet.

Kr. 100 for parretJU238

Karen K nisser:

Sjælden set Karen K julestage i porcelæn. Oprindeligt stammer pigen fra Karen K's kendte nisser i pap. Motivet er blevet gengivet som porcelænsstage, og resultatet er noget så fint, synes jeg. Jeg går ud fra, at det er Karen K. der også står bag denne stage i porcelæn ellers må man sige, at det stensikkert er hendes motiv fra nisserne i pap. Jeg har set disse små stager i porcelæn med forskellige farvenuancer. Der findes også en stage med en dreng og en ræv. Stagen er beregnet til juletræslys, ligesom stagerne i plast. Jeg går ud fra, at stagerne i porcelæn kom før stagerne i plast. Meget små fine detaljer på dette lille kunstværk.

Kr. 200
JU228

Skøn og kitsch stage med nisse på gris. Så bliver det vist ikke mere "julet". I glaseret keramik. Til almindelige kronelys. Med patina i form af bl.a. lille afslag/glasurafslag ved den ene fod på grisen, på halen samt ved den ene øre. Herligt udtryk, som man kun kan blive i julehumør af.

Kr. 150
JU230

Lille fin stage beregnet til juletræslys. Fra Anne Beate Design. I træ med mærkat i bunden. Måler ca. 6 cm.

Kr. 150
JU227

Julesprællemand/marionetdukke. Meget finurlig og speciel, er han, denne fine julemand.

Kr. 100
JU224

Super sjælden dåse/bøtte i plast fra Kold Plast med dansende nisser. Den er ret stor, så der rigeligt med plads til brunkagerne. Dåsen har lidt patina i form af bl.a. småafslag/hak ved basen samt en lille ridse/revne, som ikke er gennemgående helt nede ved basen. Slitage på nisserne. Måler ca. 18 cm. Ses sjældent.

Kr. 250


JU225

Gammel og nusset julemand på gynge. Med fjeder foroven (lidt revet i stykker). Masser af patina.

Kr. 100


JU220

Så fin og sjælden lille musikalsk nisse. Piberenser med pap. Med patina (bl.a. er trommens top løs, noget som jeg tror har været der fra starten).  Noget så skøn.

Kr. 150

SOLGT


JU221

Lille og fin piberenser nisse der kører i en vogn af en slags, måske en kørestol eller en nissevogn (smiler). Vognen er lavet i pap. Rigtig sød detalje er at sædet er overtrukket med en form for bast. Den lille fyr har en gås på skulderen. Skønt lille håndværk, som en flittig sjæl har siddet og lavet. Figuren står lidt ustabilt. Det lykkedes mig at få den til at stå, da jeg skulle tage billedet, men det var lidt svært. Men kunne med fordel stille nissen op af noget andet. Med patina.

Kr. 100JU223

Små fine og tunge træsko i metal. Måler ca. 7,5 cm. Lidt svært at se, om det er en venstre - og en højrefod eller om de er 2 ens sko, men det er jo træsko (smiler). Så det har ikke den store betydning. Super søde til nissehylden.

Kr. 100 for parret

JU213

2 små fine træengle. Med vinger og glorie i pap/carton. Englen til venstre har mistet sin glorie. Jeg mener, at englene stammer fra Bogense trækunst, design af Mogens Eigenbrod. Uden mærkat. Sælges samlet.

Kr. 200 for parret


JU214

Så fint et lille kunstværk. Små nisser der danser om juletræet. Med patina, bl.a. mangler der en top på træet.

Kr. 100

 

JU215

Fin lille nissekone i plast med snor til ophæng. Stammer fra Daells Varehus. Findes også i stor størrelse. Super sjovt og sødt udtryk.

Kr. 100

 

 JU218

Meget små og fine piger i træ, der stammer fra Holline, Danmark. Med mærkat i bunden. Der står også skrevet "Mette" med blyant, sikkert fra en "gammel" ejer. Super kære på julefrokostbordet, for eksempel. Med patina. Sælges samlet.

Kr. 100 for parret
JU207

Julegris, noget så kær. I keramik.

Kr. 100JU208

Fantastisk skøn julenisse med favnen fuld af gaver. I porcelæn. Stammer fra Christineholm Porcelaine, Exclusive Edition. Med patina.

Kr. 150
JU210

Fin lille trænissepige, design Laumann, Denmark. Altså en lille designernisse, noget så kær.

Kr. 100
JU205

Karen K nisser:

2 små herlige retro nisser i hård plast, nissepigen er fra Karen K. Mange tror, at nissefar også er fra Karen K, men det er han ikke (smiler). Han er dog sød alligevel. I fin vintage stand.

Kr. 100 for Karen K nissepigen

Kr. 100 for nissefar

Kr. 150 for begge
DSC07548
PÅ144

Diverse æg samt skaller i plast. De fleste har snor. Den fine hane, der vogter over æggene, følger med.

Kr. 100 for det hele


DSC07509

PÅ140

Søde retro ænder i træ til påskelandskabet eller påskebordet. Med patina. Den ene and har et hak foran på brystet samt lidt rester af lim).

Kr. 160 for begge

 

 
 DSC07484

JU201

Sjældent set lille og fint trærelief med Den Lille Pige Med Svovlstikkerne, sørgeligt men enormt smukt eventyr af H. C. Andersen. Der er intet hul til ophæng. Med et stempel bagpå, hvorpå der står et eller andet med kunst. Så fint og sørgeligt.

Kr. 150DSC07485
JU202

Lille Mickey Mouse som julemand. Han er da festlig. I plast med filttøj.

Kr. 100
DSC07486
JU203

Super sjældne og finurlige, to fine nisser på nål i original emballage fra Pobra. Har aldrig været pakket ud. Nålene er faldet af, men ligger i posen.

Kr. 100


DSC06748
PÅ135

To finurlige æggevarmere fra Aalborg Snapsene. Noget så søde. I meget fin stand. Lige til påskebordet.

Kr. 150 for parret
DSC07480

PÅ129

Lille påskefamilie i træ.

Kr. 100 for hele familienDSC07475
JU200

Julefrøken eller koglepige, om man vil. Fra 60'ern, solgt i Illums Bolighus. Stubbe-Teglbjærg. Kjolen har patina. Noget så kær på julebordet.

Kr. 100
DSC07473

PÅ134

Påskeand i træ med lidt farve på de fine fjer.

Kr. 80
DSC07467

PÅ127

Super sød påskehare fra Duracell. Man kunne også vælge at kalde fyren her for en påskekanin. På æsken står der nemlig "Bunny", hvilket er et kælenavn for en kanin.Til batterier. Haren eller kaninen gynger frem og tilbage og fuglene kvidrer. Batterier medfølger. Med original æske (æsken er lidt medtaget). Sjælden set. I super fin stand, nærmest ubrugt. Made in China for Procter & Gamle, Schweiz.

Kr. 3007447 7443

PÅ121

Super sjældent sæt! Til venstre ses fire små påskekyllinger på fod i hård plast med medfølgende æggebægre. I helt original emballage, uåbnet og ubrugte. Tænk sig, at disse små kyllinger, som er så eftertragtet i dag, er blevet solgt med æggebægre og som salt- og pebersæt. Wow! Der lærte jeg lige noget. Et vidunderligt og sjældent fund, så du virkelig kan fejre påsken på retro manér. De 3 søde fætre på højre billede følger ikke med. De er der blot for at vise, hvordan kyllingerne ser ud, når de står.

Kr. 250 for sættetDSC07441

PÅ125

Kr. 160 for parretDSC07395

PÅ110

2 små finurlige Hoptimister. Hoptimisten blev jo, som så meget andet skønt, produceret i 60'erne af Gustav Ehrenreich. Den lille glade fyr blev relanceret i 2009 og har lige pludseligt fået forskellige udtryk samt materialer. Disse 2 små herligheder er nyproduceret og er jo egentligt beregnet til påsken, selvom man da godt kan have dem stående året rundt. De hedder Chuck og måler ca. 7 x 5 cm. På den hvide ses fjederen lidt mere. De er begge i fin stand med lidt mærker og ridser.

Kr. 80 per stk.DSC07393

PÅ107

Lille fin påskeand i træ med dun. Sjovt så eftertragtet disse små ænder er blevet. De bliver nærmest revet væk. Fyren her er i fin vintage stand med den sædvanlige patina.

Kr. 80DSC07391
JU198

Virkelig skøn retro Daells Varehus juledåse, som blev solgt med "Ægte Nørregade Bolcher", da Dalle Valle stadig var en skøn butik med mange og dejlige billige varer. Ren nostalgi. Jeg har andre Daells Varehus juledåser til salg i denne kategori samt et par almindelige Daells Varehus dåser i kategori Dåser. Dette eksemplar ses ikke så tit. Meget fin indvendigt. Lidt patina på låget i form af bl.a ridser, et lillebitte tryk samt lidt afskallinger. Så skønt motiv med julemanden i sin kane.

Kr. 200


DSC07389

FA03

Finurlig og sjælden fastelavnstønde i træ. Måler ca. 9,5 cm. I skønne nuancer med petroleumsfarve og gyldne striber. På den ene side står der Lillebæltbroen. Helt fantastisk til at komme slik i til de små eller blot til at pynte op til fastelavn. Jeg har 2 andre til salg længere nede.

Kr. 1007318 7319

JU193

Gammel og sjælden julemand med sæk og stok samt røde støvler, lidt à la Peters Jul. I fin stand med den sædvanlige patina.

Kr. 200


7320 7321

JU194

Ældre nisse i ler. Helt fantastisk fint ansigtsudtryk, synes jeg. Ville være god til lidt gran eller andet pynt. Med lidt små afslag hist og pist (som på billede 1), det er jo en gammel gut (smiler). Fabulous!

Kr. 200DSC07249

JU190

Julehjerte i glas med snor til ophæng. Meget fint lavet.

Kr. 100 for alle julehjerterDSC07234

JU183

Fin ældre koglenisse parat til det helt vilde.

Kr. 100


DSC07235

JU184

Gammel sjælden julemand med fint moustache og med de helt rigtige støvler på. Med sæk på ryggen samt lille juletræ i hånden. Så fint lavet.

Kr. 200


DSC07238

JU185

Små fine figurer i hård plast af julenisse samt hustru, fra det gamle "Dalle Valle" (Daells Varehus). Beregnet til at hænge på juletræet, så er man til det, kan man bare trække en fin snor gennem hullet i hatten. Med patina på især Hr Nisse. Disse figurer findes også i en stor størrelse.

Kr. 150 for parretDSC07240
JU187

Meget finurligt julepynt fra 60'erne i crepepapir. Ville være super skønt på julebordet eller på troldegrenen. Er nok mest beregnet til at hænge, da de har en fin guldsnor. Med lidt patina (de har jo trods alt nogle år på bagen). Med etiket, hvorpå der står, at de er flammesikre (tror dog nok, at jeg personligt ville passe på med ilden). 

Kr. 120 for den fine kvartet.

DSC07242

JU188

Juletekstiler med stil. Her er tale om 7 fine dækkeservietter samt en serviet til brødkurv, det hele i bomuld. Meget stilrent og enkelt, lige til det fine julebord. I fin vintage stand.

Kr. 100 for hele baduljen.7236 7237
JU189

Små sjældne julegrise i enten metal, træ eller noget keramik (ja, for at være ærlig har jeg lidt svært ved at finde ud, hvilket materiale de her små fyre er lavet i), begge til juletræslys. Noget så kære til enten julelandskabet eller julebordet. Måler ca. 5,5 og 6 cm (den i "guld" er lidt større). Med patina. Skønt fund fra gamle dage.

Kr. 150 per stk. / Kr. 250 for begge

DSC07232

JU182

Lille fin nisse på gris med stage i hånden. Beregnet til juletræslys. I keramik. Fantastisk sød og fin. I fin stand.

Kr. 150
DSC07229
JU181

Finurlige kravlenisser i pap med Irmapigen. Måske kunne man kalde dem for "Irmanisser" (smiler). Arket er intakt, lige parat til at blive klippet ud og sat op. Disse ark blev for år tilbage udleveret gratis i Irma.

Kr. 100DSC07193

JU175

2 skønne juledåser, storebror og lillebror. Med så fine kagemænd- og koner hele vejen rundt. Hård plast med skruelåg. Fra danske Garant Plast. Den største måler ca. 18 cm, den mindste ca. 12,5 cm. I fin vintage stand. Motiverne er næsten intakte. Så der der dømt julebag!

Kr. 150 for begge dåserDSC07174

JU174

To små fine lyseduge til adventslyset eller kransen. Så bliver det altså ikke mere "julet", synes jeg. Den ene i jute, den anden i bomuld. Måler henholdsvis ca. 32 x 32 cm samt 26,5 cm. I fin vintage stand.

Kr. 80 for begge dugeDSC06854

FA02

Lille fin fastelavnstønde i træ. Disse små tønder blev solgt i 70'erne med slik i til børnene. Denne her lille tønde måler kun ca. 7 cm. i højden. Den er meget mindre end den anden jeg har til salg længere nede. I fin vintage stand.  

Kr. 100

 


DSC06750

FA01

Så fin en lille fastelavnstønde i træ, som i 70'erne blev solgt med slik i. Måler ca. 9,5 cm. Der er et lille hul i hver side foroven (ses på billedet), måske har tønderne hængt på et fastelavnsris? Eller hængt et andet sted? Man kunne sagtens bruge denne lille fine tønde til for eksempel blyanter på skrivebordet. Med lidt patina, som sikkert altid har været der, da det er et lille stykke håndværk.

Kr. 100DSC06713

PÅ94

Lille fin koglepige eller påskefrøken fra 60'ernes Illums Bolighus. Der mangler en lille gul blomst på staven. Virkelig sød og fin.

Kr. 100DSC06700
PÅ92

Gammelt påskelam eller påskefår med det helt rigtige udtryk. Med to lidt løse ben (kan dog sagtens stå alligevel ved at justere lidt på benene) samt lidt nus. Mangler et øre.

Kr. 150DSC06698

JU169

Lille og fin orange og hvid julebambi i fløjl og med snor til ophæng. Fra 70'erne (typisk fra dengang med fløjl samt farverne). Er nusset samt har en nogle synlige sting bagerst ved halen. Meget skøn og finurlig.

Kr. 80

DSC06669

JU168

Skøn lille retro juledåse fra det gamle Dalle Valle (eller Daells Varehus om man vil) med nisser og sne. Virkelig sjælden. Der har været Nørregade bolcher i dåsen, disse blev solgt i Daells Varehus i 70'erne og indtil forretningen lukkede i 1999. I meget fin stand med meget lidt rust. Dåsen kan sagtens stå fremme hele året, synes jeg. Jeg har selv juledåser, bl.a. fra Södahl, stående fremme hele året.

Kr. 200
DSC06640

PÅ84

En fin lille samling af høns og ænder i ler, alle parate til at fejre påsken. Virkelig små fine detaljer og fine farver.

Kr. 150 for hele forsamlingen


DSC06599
PÅ78

Fine små høns i ler. Malet i skønne farver. I fin vintage stand.

Kr. 80 for den fine trioDSC06382

JU160


Er man til platter, ja, så kommer man altså ikke udenom en ægte Alumina juleplatte, denne her er fra anno 1917. Smukke intense farver. Måler ca. 17 cm. i diameter. Med et par mikroafslag på kanten samt krakeleringer. Med snor til ophæng. Det er sjovt at tænke sig, at denne skønne platte er tæt på at være 100 år gammel!

Kr. 200
DSC06252

JU150

Bedårende lille retro keramikengel i det helt rigtige skønne retro farver. I fin vintage stand med et lillebitte skrab bagpå forneden (glasurafslag) samt lidt nus, som måske ligner lidt sod.

Kr. 100

DSC06077

JU133

Disse 2 fine julemænd i porcelæn stammer fra Villeroy & Boch. De er lidt tunge i det. De er i super fin stand og oser af gammeldags jul, synes jeg, og minder mig om Peters Jul. Super skøn detalje at Santa har strikket sweater på (smiler). 

Kr. 100 per styk / Kr. 150 for beggeDSC06036

JU117

Ja, er man til den nostalgiske jul, så er dette par skøjter lige sagen. Skøjterne er nyproduceret og i træ med jutesnor. Måler ca. 17 x 16 cm. Skal se slidte ud, men er kun et par år gamle og i fin stand.

Kr. 805995 5996
JU98

Lille fin adventsstage med fire små piger i rundkreds. Til små lys. Stagen er i fin stand, virker næsten ikke brugt. Lidt ujævnheder langs kanterne underneden, men stagen er født sådan. Med filt i bunden for ikke at ridse underlaget. Tror, at stagen stammer fra det gamle Dalle Valle (Daells Varehus).

Kr. 150

 

PÅ39

Hvilket skønt fund, denne trio med haner i træ, metal og filt som flaske- og skænkepropper. Hanerne kan tages af, hvis man ønsker dette (når man skal skænke). Med patina i form af bl.a. småpletter og lidt nus. Helt forrygende til påskebordet.

Kr. 200PÅ34

2 søde små træfugle klædt ud til fest, med bowling hat og det hele. Den røde har en lille plet på siden, som ses på billedet.

Kr. 100 for parretPÅ22

Små fine retro kyllinger i deres respektive æggeskal. Nååhhhh, hvor sødt. De sidder så sødt og vipper i deres skal takket være en krog og en lille magnet (eller metaldims). Der er 7 stk. Den ene er lidt defekt tror jeg, men det gør ikke noget, synes jeg. De pynter helt vildt gevaldigt. Made in China, kinesisk påskeretro.

Kr. 100 for hele familien Pip 
PÅ19


Retro påskepynt i hård plast til at hænge på troldegrenen eller hvor man nu vil. Super sjovt og finurligt. 3 ællinger, 3 haner og 2 harer. De 2 harer er mere slidte end de andre figurer, den ene mangler et øje og begge har aftegninger på snuden, som jeg ikke helt ved, om har været der fra starten. De andre er i fin vintage stand. Sjælden at finde en hel samling af disse herlige retro påskefigurer.

Kr. 150 for hele baduljen

3864 3865

JU64

Fantastisk og sjælden juledåse fra det gamle Dalle Valle, hvor mange har været forbi dengang det fandtes. Daells Varehus dåser er i dag samlerobjekter for mange, derfor er denne dåse helt forrygende, da den ikke ses så tit. Der har været Nørregade bolsjer i dåsen og den er med meget fine julemotiver hele vejen rundt. Måler ca. 13 cm. I meget fin vintage stand på nær et tryk på kanten af låget (ses på billede 2) samt de sædvanlige ridser og afskalninger. Meget lidt rust langs kanten indvendigt foroven.

Kr. 200

3424 3425
JU54

Her er lidt af en sjældenhed. Ikke så meget den lille søde nissedreng med bøjede ben, men mere det faktum, at han sidder i en uåbnet pakke. Det er lidt af et julefund (smiler). Han stammer fra Hong Kong og som der står på pakken  (cute pixie), er han er nuttet nisse. Bare dyrk hans udtryk på billede 2.

Kr. 100 for dette sjældne retro- og julefund (smiler)

DSC03344
JU48

En skøn retro nissepige. Ja, for selvom det ser ud som om den lille frøken har skæg, så er det altså en pige, det ses tydeligt på ansigtet. Så skægget er sikkert bare hår (smiler). Måler ca. 38 cm. og er i super duper stand. Kroppen er blød, ansigtet hårdt. En retro juledukke, som ikke ses så tit. Stammer fra 50'erne.

Kr. 150 

aeg 2047 2058

PÅ01

2 skønne og sjældent set retro æg i plast med psykedelisk design på. De er egnet til at kunne hænge på for eks. en troldegren. Måler ca. 12 cm.

Kr. 100 for begge æg

 

 

frederik nisse med drejeligt hoved 564 565

 JU15

Lille sød nissedreng i original pose, har aldrig været åbnet. Bare så fin og venter bare på at komme hjem til sin nye nissefamilie (smiler). Fik jeg sagt, at han hedder Frederik?

 Kr. 100

 

 

DSC00566 400x300

JU19

Små stråengle, som aldrig har været brugt.

 

 Kr. 80


DSC00509 400x300

 JU14

Helt originalt julepynt fra 70'erne, vil jeg tro, stadig i uåbnet æske. Halm/stråpynt med julebuk samt kranse. Jeg har 2 æsker. Bagpå står der på en label, at denne pynt er produceret for Schou (Christmas Collection by Santa).

Kr. 80 per æske


 

 julemandsdaase

 JU01

En hyggelig lille juledåse fra "over there". Dåsen er købt i USA (til trods for at den er lavet i Hong Kong) og har nogle år på bagen. Den er bare så fin og lille, til lidt hjemmebag eller måske til opbevaring af dimsedutter for dem der kan lide jul hele året rundt. Måler kun 15 x 4,5 cm.

 Kr. 80

 
 

julepostkort 582 584

 JU33

Helt fantastiske og meget kitsch julekort fra dengang. Der er 6 stk. De er fra Danmark (Chr. Olsens Kunstforlag), helt ubrugte. Ha ha, virkelig sjove motiver på grænsen til det groteske, men meget originale alligevel.

Kr. 120 for dem alle

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To the shop