Keramik/Porcelæn/Glas

Ceramic/Porcelain/Glass - Keramik/Porslin/Glas - Keramik/Porzellan/Glas

Jeg synes, at keramik og porcelæn kan være super skønt. Meget af det kan være ren kunst.

Her i min shop finder du al slags keramik og porcelæn, både retro, ældre samt mere nyt. Både dansk og udenlandsk keramik/porcelæn vil finde vej til min shop. Det kan være alt fra vaser, skåle, figurer samt andet fint, som man simpelthen ikke kan leve uden (smiler).

I denne kategori finder du også ting og sager, der ikke helt er keramik, men for eksempel glas, gips eller ting og sager i et andet materiale.
KE189

For beskrivelse, se venligst i kategori Højtider, JU276.

Kr. 100
KE187

Lille fin skål fra Royal Copenhagen. Måske ment som askebæger i tidernes morgen, men også meget fin som slikskål. Fra Baca serien. Måler 11 x 11 cm. Design af Nils Thorsson. Tror næsten det må være en 1. sortering (ser ud som om den i god stand med almindelig slitage). Skålen er smukt dekoreret med en fugl.

Kr. 150


KE188

Lille fin skål/krukke (måler kun 5 cm. i diameter) fra Hjorth keramik. Simpelthen så fin og yndig. I fin stand med patina indvendigt.

Kr. 150
KE186

Smuk lille kande fra Zeuthen. Kanden har et afslag ved tuden. Hanken er lidt slidt. Ellers har kanden helt almindelig patina (hak, småfejl, som lertøj tit har). Jeg synes, at denne skønne kande pynter gevaldigt. Og det er nok det den er bedst egnet til: At være blikfang på køkkenhylden.

Kr. 250


DSC07492

KE183

Skøn stor sparegris fra Italien. Har fået oplyst at "grisen" stammer fra Italica Ars.  Den er i fin stand på nær et par små nag på ørerne.

Kr. 200


DSC07164

KE182

Fint lille hoved/vase til en lille blomst. Svært at tyde signaturen/stemplet, men kunne sagtens være fra det gamle Østtyskland. Med et meget lille kantafslag ved basen (ca. 1/5 cm.) samt nogle små ureglmæssigheder der altid har været der.

Kr. 150
6861 6866

KE181

Skønne krus med den lille Irma-pige. Fra England, mærket Staffordshire Potteries Ltd. Formoder, at krusene er fra 70'erne. Med patina i form af bl.a. mange ridser indvendigt (et krus har ikke så mange ridser som de andre). Krusene er intakte (ingen afslag). Patina under selve krusene (der, hvor krusene står), som kommer efter års brug.  Ved hanken på 2 af krusene er der ligesom et meget lille "hul" (der hvor hanken er limet på selve kruset), dette er krusene født med. Jeg har taget et billede af det. Skønne krus, som må være et must for samleren. Sælges samlet. 

Kr. 450 for alle krusDSC06652

KE177

Sjov krukke til surt (agurkesalat, m.m.), der stammer fra England. Festlig at have stående på bordet når man har middagsgæster. Måler ca. 18 cm. i højden (med låg). I fin vintage stand med et lille mærke på kanten, som jeg tror, at krukken er født med.

Kr. 150

6369 6372
KE176

Massiv figur af lille dreng med horn. Fra danske Michael Andersen. Han måler ca. 22,5 cm. og er godt tung. Med meget lille glasurafslag på baghovedet (på ca. 5 mm). Sød buttet figur med mange fine detaljer.

Kr. 300
DSC05923

KE166

Meget kær figur fra JIE Gantofta, Sverige. Måler ca. 17 cm. Figuren er super retro, idet en person har skrevet 5-11-75 i bunden. Super skøn farve. Figuren er i meget fin stand. Med mærkat samt mærker af skrift og tuds i bunden.

Kr. 200
KE147

Ja, det ligner noget fra Bjørn Wiinblad, meeeen det er det nu ikke (smiler). Men det er godt nok blevet gevaldigt inspireret af ham. Skøn lille skål til for eks. julekonfekt eller nødder. Man kunne også bruge skålen til nøgler eller dimser. Ja, der er mange muligheder.....Skålen måler ca. 18 cm. i længden samt 18,5 cm. på det bredeste sted og stammer fra Japan, Artistic Seito. Jeg gætter på, at de er blevet kraftigt inspireret af Wiinblad, men man forstår dem så godt. Læg især mærke til de smukke fugle Der er endda også en fugl bagpå ovenover stemplet. Lækker og speciel skål. I  fin vintage stand.

Kr. 150

KE141

Lille glasfugl med flot farve.  Massiv og tung. I fin vintage stand. Næbbet har et hak, men det er altså meningen.

Kr. 150


 

Saltdame fra norske Porsgrund

KE08

Skøn saltdame fra norske Porsgrund. Måler ca. 9,5 cm. Saltdamens makker plejer at være en lille peberdreng, men her er hun altså helt alene. Et lille kunstværk.

Kr. 150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To the shop