Lamper

Lamps - Lampor - Lampen

Duett fönstarlampa - Duett lampe fra Ikea - Vintage lamp from Ikea - Snurrlampa - Roterende lampe - Vintage rotating lamp

RETRO LAMPER

Jeg er stor fan af retro lamper i alle afstøbninger. Det giver virkelig hygge til hjemmet med en fantastisk retrolampet til væggen eller en af de såkaldte "trafiklys" standerlamper med 2 eller 3 arme i et hjørne af stuen.

Ikea har jo også lavet lamper i mange år efterhånden og på denne måde er deres gamle modeller jo også gået hen og blevet retro. Bl.a. findes der en model med navnet DUETT, som mere populært blev kaldt for "fönsterlampa" (vindueslampe), idet den var beregnet til at hænge i et vindue. Lampen blev designet af Bent Boysen i 80'erne og findes i forskellige farver. I dag er lamperne meget eftertragtet samlerobjekter. Du finder for det meste et par stykker af disse i min shop.

Udover retro lamper fra Ikea, vil du også finde andre spændende lamper, som stadig "rocker". Jeg har for eksempel en forkærlighed for de roterende lamper (eller snurrlampa, som sådan en hedder på svensk), som var super kitsch i 60'erne. De er stadig eftertragtet i dag. Jeg vil prøve at have et par stykker på lager i shoppen, selvom de er svære at finde.

Der er blevet produceret så mange fantastiske retrolamper, at man i dag prøver at efterligne dem. Dog uden det store held. Der findes kun en retrolampe, og den skal selvfølgelig være 100 % RETRO.
6811 6813

LA05

3 skønne retro lampeskærme i en slags plast, beregnet til en eller flere væglampet/ter. De kan også sagtens bruges til en eller flere bordlamper eller, hvis man er heldig, til et trafiklys (lampe med 3 arme der kan indstilles). Trafiklys findes nemlig også som bordlampe. De er dog svære at finde. Den lyse skærm har en lille defekt (måske er det et brændemærke).

Kr. 200 for den smukke trio/ Kr. 100 per skærm

6753 6754

LA04

Skøn retro væglampet i det der må være teak, tror jeg, med helt originale plastskærme, som er helt forrygende. I fin vintage stand.

Kr. 300

 


 

 

 

To the shop